Разпродаден CIMEX PG8000S - Монофазен генератор за ток 6.5 kW, AVR, ATS букса, електрически старт

СПЕЦИФИКАЦИИ:

Монофазният генератор CIMEX PG8000S със максимална мощност 6.5 kW и номинална 6.0 kW, AVR, ATS букса, електрически старт и колела е незаменим помощник на всяка строителна площадка. Мобилен и удобен за транспорт, генератора е в състояние да осигури достатъчно мощност за захранване на всякакъв вид електроинструменти.

Независимо дали трябва да се захрани къртач, перфоратор, ъглошлайф или инверторен електрожен (до 180А), необходимият запас от мощност е на разположение.

Захранването на офиси, къщи, вили е „цивилното“ приложение на генератора за ток CIMEX PG8000S. Снабден стандартно с AVR - за осигуряване на стабилно изходно напрежение при промяна на натоварването, генератора може да захранва офис оборудване, UPS-и, черна и бяла техника, хладилни витрини, климатици и други.

Предвиден за работа и като авариен генератор, моделът е с подготовка за връзка с ATS табло за автоматично стартиране при спиране на тока от захранващата мрежа.

Шасито на генератора за ток CIMEX PG8000S е метална тръбна рамка монтирана на колела и тампони. Формата на рамката, осигурява защита на компонентите на генератора от механични въздействия. Към шасито на генератора са монтирани колела и дръжки за по-лесно преместване и транспорт. Диаметъра на колелата позволява, генератора за ток да бъде придвижен и по терени с неравности.

Резервоарът е с обем от 25 литра и индикатор за нивото на гориво. Капацитетът му позволява постигането на 8-10 часа автономност на работа с едно зареждане.

За стартиране на генератора чрез електрическия стартер, на челния панел е разположен контактния ключ. Предвид на опцията за работа като авариен генератор с автоматично стартиране, смукачът е електрически.

На дигитален дисплей на контролното табло е изведена информация за моточасовете, честотата и изходното напрежение. Преминаването към различните показания е лесно – с натискането на един бутон.

Наличието на мото часовник, решава един важен проблем – интервалите за смяна на маслото. Навременната смяна на маслото, увеличава значително работния ресурс на двигателя и гарантира неговата безаварийна работа.

Изходите за 220 V са два, като контактите са със защита от влага и прах. Агрегата за ток е с вградена автоматична защита от претоварване, предпазваща алтернатора. Освен изводи, за монофазно напрежение, генератора е и с 12 V/8.3A DC извод, който може да се използва и за зареждане на акумулатори.

Висококачествената алтернаторна част на генератора е с изцяло медни намотки, гарантиращи постоянна мощност при продължително натоварване.

Задвижването на генератора за ток се осъществява от бензинов четиритактов двигател CIMEX G420 с обем 458 см.3., с електрически стартер. Икономичен и надежден, този двигател осигурява автономност на генератора от 8-10 часа с един резервоар. За защита от ниско ниво на маслото, двигателят е снабден с датчик за ниво на маслото.Възможността генератора за ток да се използва за захранване на машини, които при работа отделят значителни количества прах, въздушният филтър на генератора е тип гъба. Т.е. при замърсяване филтъра просто се изпира със сапун, омаслява и отново е готов за ползване спестявайки разходи за закупуване на нов филтър.


ПРИЛОЖЕНИЕ:

Аварийно и постоянно захранване на вили, къщи, офиси, заведения, каравани, фургони и т.н.

С негова помощ, могат да бъдат захранвани офис оборудване, UPS-и, черна и бяла техника, хладилни витрини, климатици, къртачи, перфоратори, ъглошлайфи, инверторни електрожени и т.н.


ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ:

Изходно напрежение (V): 220 V

Честота: 50 Hz

Брой фази: 1

Номинален ток (A): 27.3

Максимална мощност (kW): 6.5

Номинална мощност (kW): 6,0

Изход 12V: Да - 12V / 8.3 A / DC

Авт. регулатор на напрежението (AVR): ДА

ATS букса: ДА

Тегло (kg): 82


ДВИГАТЕЛ:

Гориво: Бензин

Модел: CIMEX G420

Мощност (hp): 16.0

Брой цилиндри: 1

Охлаждане: Въздушно

Стартер: Електрически + ръчен

Обем на горивния резервоар (l): 25


РАЗМЕРИ:

Д/Ш/В (mm): 690 x 530 x 550


ГАРАНЦИЯ: 24 месеца


ИЗТЕГЛЯНЕ НА ИНФОЛИСТ

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

CIMEX PG8000S - Монофазен генератор за ток 6.5 kW, AVR, ATS букса, електрически старт

  • Производител: CIMEX
  • Модел: PG8000S
  • Наличност: Разпродаден
  • 1390.98 лв
  • без ДДС: 1159.15 лв