Разпродаден Професионална прахосмукачка за сухо и мокро почистване CIMEX VAC30L

СПЕЦИФИКАЦИИ:

CIMEX VAC30L е прахосмукачка, специално разработена за работа с машини за шлайфане на стени (наричани още жирафи за стени), ръчни циркуляри, шлайф машини и други електро инструменти с мощност до 2000W. Предназначена основно за използване в строителството, прахосмукачката предлага компактни размери, ниско тегло, висока всмукателна мощност и универсалност на приложение. При стартирането на включената към прахосмукачката машина, прахосмукачката също стартира - тази опция за автоматичен старт предлага значително удобство при работа.

Характерна особеност при комбинацията на шлайф машина с прахосмукачка е, че в процеса на работа шлайф машините образуват много фин прах, който лесно задръства филтрите на стандартните прахосмукачки. Разликата между стандартните професионални прахосмукачки и CIMEX VAC30L е системата за почистване на филтъра Push & Clean. Наличието на система за почистване на филтъра на прахосмукачката позволява без необходимост от разглобяване и демонтаж, филтърът да бъде продухан. Процедурата е бърза и лесна -  запушване с длан маркуча на прахосмукачката и натискане 3-4 пъти бутона за почистване на филтъра . При тази процедура, двигателят на прахосмукачката засмуква въздух от разположените отстрани на корпуса отвори, вкарва го под налягане в обратна посока през филтъра, почиствайки го от вътре на вън. 

Професионалната прахосмукачка не е само мощност – важен показател за нейното качество е количеството на съдържание на прахови частици в изходящият въздух. За чистотата на изходящия въздух на прахосмукачката CIMEX VAC30L се грижи цилиндричен HEPA филтър с коефициент на улавяне на праха 99,7% и улавящ частици с диаметър до 0.3 µm

Прахосмукачка за жираф, шлайф машина, ръчен циркуляр или водо прахосмукачка – CIMEX VAC30L е прахосмукачка за всичко изброено. На строителната площадка, в работилницата или бита, често се налага изсмукване на вода и течности. С големия си въздушен дебит и всмукателна мощност, професионалната прахосмукачка CIMEX изсмуква за секунди вода, фин строителен прах и едри частици.

 

ОСНОВНИ ДЕТАЙЛИ И КОНСТРУКЦИЯ: 

Корпусът на прахосмукачката е изработен от здрава, антистатична ABS пластмаса. Благодарение на това, теглото на прахосмукачката е значително намалено, осигурявайки лесно пренасяне, здравина и разбира се лесно почистване на машината. Прахосмукачката е снабдена с четири колела за лесно придвижване и удобна ръкохватка.


Пусковият ключ е защитен от влага и прах. Снабден е с три позиции:

1. Пуск ( I )

2. Стоп ( 0 )

3. Автоматичен Пуск/Стоп при наличие на включена в прахосмукачката машина ( II )

 

Под пусковия ключ се намира контакт за включване на електро инструменти към прахосмукачката. Удобствата са няколко:

• Не е необходимо използването на удължител или разклонител за захранването на  електроинструмента

• При включване на електроинструмент и поставяне на пусковия ключ на прахосмукачката в положение ( II ) прахосмукачката ще се включва и изключва в синхрон с включената към нея машина


Бутонът Push & Clean за почистване на филтъра е разположен до ръкохватката и позволява да се използва максималната мощност на прахосмукачката дори в най-тежките условия  на работа. При запушване с длан на маркуча и натискане бутона 3-4 пъти последователно за около 4-5 секунди - филтъра ще е почистен и пълната мощност на прахосмукачката е отново на  разположение.


Прахът в изходящия въздух се свежда до минимални стойности, преминавайки през цилиндричен нагънат HEPA филтър с коефициент на улавяне на праха 99,7%. Изработен от синтетичен материал, филтърът е с висока устойчивост и може да бъде почистван лесно, когато това е наложително.

В режим на мокро изсмукване, когато трябва да се използва прахосмукачката за вода, филтъра се отстранява. Под филтъра се намира поплавък, които при запълване с вода на контейнера на прахосмукачката изключва засмукването, защитавайки двигателят и от попадане на водни пръски и вода.

Двигателят е с двустъпална турбина и самостоятелно охлаждане, т.е. двигателят на прахосмукачката не се охлажда от засмуканият въздух, а се охлажда чрез засмукване на въздух от околната среда. 


Контейнерът на строителната прахосмукачка се захваща към горната част на машината посредством щипки. Обемът му е 25 литра.

В задната част на прахосмукачката са разположени удобни отделения за съхранение на допълнителните принадлежности


ПРИЛОЖЕНИЕ:

Професионалната прахосмукачка за сухо и мокро почистване CIMEX VAC30L, намира широко приложение както в индустрията, строителството, работилници и т.н., така и в бита. Възможността да работи в тандем с електрически машини до 2000W мощност, я прави незаменим помощник във всички случай, когато има отделяне на прах при работния процес.


ВАШИТЕ ПРЕДИМСТВА:

-          Професионална прахосмукачка за сухо почистване

-          Професионална прахосмукачка за мокро почистване

-          Прахосмукачка за строителни отпадъци

-          Прахосмукачка за жираф за шлайфане на стени

-          Прахосмукачка за лентови и ексцентър шлайфове

-          Прахосмукачка за ръчен циркуляр

-          Прахосмукачка с HEPA филтър

…и още много 


ОКОМПЛЕКТОВКА:

Стандартно прахосмукачката се доставя с богат набор от принадлежности:

- Маркуч с дължина 1,5 м.

- Метална телескопична тръба

- Комбинирана подова дюза за сухо почистване и изсмукване на вода

- Дюза за фуги, ъгли трудно достъпни места

- Накрайник с малка четка

- Преходник за включване на електроинструменти към маркуча


ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ:

Захранване: 220 V / 50 Hz

Мощност: 1,4 kW

Обем на контейнера: 25 л

Въздушен дебит: 45 л/сек.

Вакуум: 185 MBar

Дължина на маркуча: 1,5 м.

Система за почистване на филтъра: Да / Push&Clean

Тегло: 9 кг


РАЗМЕРИ:

Д/Ш/В (mm): 430 x 370 x 670


ГАРАНЦИЯ: 24 месецаИЗТЕГЛЯНЕ НА ИНФОЛИСТ

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Професионална прахосмукачка за сухо и мокро почистване CIMEX VAC30L

  • Производител: CIMEX
  • Модел: VAC30L
  • Наличност: Разпродаден
  • 288.12 лв
  • без ДДС: 240.10 лв