CIMEX PG4000S - Генератор за ток 3.0 kW, електрически старт, АВР, колела
СПЕЦИФИКАЦИИ:
Монофазният генератор CIMEX PG4000S е със максимална мощност 3.0 kW и номинална 2.7 kW, електрически старт, АВР, колела и е специално предназначен за захранване на електрически машини и инструменти, офиси, домове. В строителството и довършителните дейности, този монофазен генератор за ток намира широко приложение за захранване на различни видове електроинструменти като циркуляри, перфоратори, осигуряване на основно и аварийно захранване на фургони.
Снабден с автоматично регулиране на напрежението AVR, той може без проблем да осигурява електрическо захранване на черна и бяла техника, чувствителна към колебания в напрежението, което позволява мобилния генератор за ток CIMEX PG4000S да бъде използван за захранване на офиси, вили, домове и др.
Практичният извод за 12 V / 8.3A дава възможност генератора за ток да се използва като зарядно устройство или източник на ток за каравани.
CIMEX PG4000S е съобразен и разработен за да отговори на специфичните изисквания както за професионална употреба, така и за успешното му използване в битови условия.
С тегло от само 39 кг., компактен, снабден с колела и удобни сгъваеми дръжки той може лесно да бъде позициониран, преместен или транспортиран там където е необходим без да заема много място. За стационарна употреба ( експлоатация ) – вместо транспортните колела, може да се монтират включените в комплекта тампони.
Неговата металната тръбна рамка е със странични защитни капаци, изолиращи ауспуха на двигателя от възможен контакт с предмети и осигуряващи защита от изгаряне при транспортиране.
Резервоара за гориво е с обем 15 литра, осигуряващи автономност на работа 7-9 часа (в зависимост от натоварването). Отворът за зареждане с гориво е разположен централно на горивния резервоар, а в близост до него е и нивомера, показващ нивото на гориво в резервоара.
На челният панел са разположени контактния ключ, дигитален измервателен уред, главния прекъсвач и изходите за ток – 2 броя за 220 V със защитни капачета и намиращият се под тях извод за 12 V / 8.3А / DC предназначен за зареждане на акумулатори в полеви условия или захранване на каравани.
Електрическият старт с който разполага генератора, позволява стартирането му без нужда от прилагане на физическа сила. В случай, че генератора за ток не е използван дълго време и не са положени грижи за акумулатора му, има възможност и за ръчно стартиране.
Непосредствено до стартовия ключ на генератора за ток е разположен мултифункционален дигитален уред, отчитащ изходно напрежение, честота на напрежението и мото часовете. За разлика от масово разпространените аналогови уреди, този е фабрично калиброван и не се нуждае от периодична настройка.
Наличието на мото часовник е ключово за спазването на интервалите за смяна на маслото, гарантиращи безпроблемното функциониране на двигателя.
За защита от претоварване се грижи автоматичен предпазител, който изключва подаването на напрежение в случай на претоварване.
Висококачествената алтернаторна част на генератора е със изцяло медни намотки, гарантиращи постоянна мощност при продължителна работа.
За осигуряване на стабилно изходно напрежение при промяна на натоварването, алтернатора е снабден с AVR.
Бензинов четиритактов двигател CIMEX G210 с обем 212 см.3. с електрически стартер се грижи за задвижването на генератора. Икономичен и тих, този двигател осигурява автономност на генератора от 7-9 часа с един резервоар при ниво на шума от само 69 dB.
За защита от ниско ниво на маслото, двигателят е снабден с датчик за ниво на маслото. Възможността генератора за ток да се използва за захранване на машини, които при работа отделят значителни количества прах, въздушният филтър на генератора е тип гъба. Т.е. при замърсяване филтъра просто се изпира със сапун, омаслява и отново е готов за ползване спестявайки разходи за закупуване на нов филтър.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
Аварийно и постоянно захранване на вили, къщи, офиси, заведения, каравани, фургони и т.н.
С негова помощ, могат да бъдат захранвани черна и бяла техника, електрически водни помпи, бормашини, леки перфоратори, шлайф машини и ъглошлайфи и др

ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ:
Изходно напрежение (V): 220
Брой фази: 1
Номинален ток (A): 12.3
Максимална мощност (kW): 3.0
Номинална мощност (kW): 2.7
Изход 12V: Да - 12V / 8.3 A / DC
Авт. регулатор на напрежението (AVR): ДА
Тегло (kg) 39

ДВИГАТЕЛ:
Гориво: Бензин
Модел: G210
Работен обем (cm3): 212
Мощност (hp): 6.6
Брой цилиндри: 1
Охлаждане: Въздушно
Стартер: Електрически + ръчен
Обем на горивния резервоар (l): 15

РАЗМЕРИ:
Д/Ш/В (mm): 605 х 445 х 445

ГАРАНЦИЯ: 24 месеца

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

CIMEX PG4000S - Генератор за ток 3.0 kW, електрически старт, АВР, колела

  • Производител: CIMEX
  • Модел: PG4000S
  • Наличност: В наличност
  • 699.72 лв
  • без ДДС: 583.10 лв