Перфоратор с бързосменяем патронник CIMEX HB3 - 3.2 J , SDS+ до 30 мм.
СПЕЦИФИКАЦИИ:
CIMEX HB3, SDS+ е универсален професионален перфоратор за пробиване в бетон, зидария, дърво, метал и още много други, намиращ широко приложение както в строително монтажните дейности, така и в бита . Окомплектован с два бързосменяеми патронника, този лек и надежден перфоратор предоставя изключителна гъвкавост на приложение.
SDS Plus патронник - при приложение на перфоратора за ударно пробиване на отвори в зидария, бетон, работа с боркорони за бетон, работа с длето и секач в режим къртене.
Бързо затягащ патронник - при приложение на перфоратора като бормашина за работа с обикновени свредла с цилиндрична и шестостенна опашка ( за пробиване без удар в дърво, керамика, метал и т.н. ) или като винтоверт ( и то мощен ) благодарение на безстепенния регулатор на обороти и превключвателя за посоката на въртене.
Универсален като машина, CIMEX HB3 съчетава в себе си всичко необходимо за извършване на редица монтажни дейности - прерфоратор (пробиване с удар) / лек къртач / бормашина / винтоверт.
Предназначен за професионална употреба, перфораторът CIMEX HB3, превъзхожда повечето перфоратори в този клас, предлагайки не само функционалност но и мощност. С максимален диаметър на пробиване в бетон от 30 мм., перфоратора се позиционира далеч над повечето електрически перфоратори клас до 3,2 кг.
С енергия на удара от 3,2 J машината е подходяща за леки и средни режими на къртене в зидария, премахване на плочки и други.

Превключвател за режимите на работа:
Позиция 1 – режим на пробиване без удар. Подходящ за пробиване на отвори в дърво, метал, керамика, пластмаси, завиване и развиване на винтове, нарязване на резби с метчици.
Позиция 2 – позиция на ударно пробиване. Предназначена за пробиване на отвори в бетон, зидария, камък.
Позиция 3 – позволява регулиране на позицията при работа с длето. За оптимално адаптиране към повърхността, при което значително се намалява умората при работа и отпада необходимостта от накланяне на машината ( за удобна работа с длето, секач или каналокопател ).
( Заб. - Тази позиция НЕ Е РАБОТНА - т.е. след като се настрои съответният инструмент под желания ъгъл, превключвателя, трябва да се постави в позиция 4 )
Позиция 4 – режим за работа с длето. При тази позиция, отсъства въртеливо движение на инструмента и има само удар. Тази позиция е предназначена само за къртене (може да се използва и за работа с длета за дърво).
Пусковият ключ на перфораторът CIMEX HB3 е с електронен контрол на оборотите, което позволява безстепенното им регулиране в диапазона от 0-1000 об.мин. ( прецизно начално подвеждане на свредлото при пробиване ).
Превключвателят за посоката на въртене (ляво / дясно въртене) е разположен удобно, непосредствено над пусковия ключ и позволява използването на машината за навиване и развиване на винтове, както и облекчено изваждане на свредлото за бетон в случай на заклинване при пробиване.
Дълбочинният ограничител е метален и се монтира на страничната ръкохватка ( осигуряваща стабилен захват и удобство при работа ). Промяната на желаната дълбочина на пробиване се извършва чрез бърз бутон за настройка – натискане на бутона / преместване ограничителя на желаната дълбочина на пробиване / освобождаване на бутона.
В случай на блокиране на инструмента при работа, защитата на оператора се осъществява от съединител, който свежда до минимум въртящият момент.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
CIMEX HB3, SDS+ е универсален професионален перфоратор намиращ широко приложение както в строително монтажните дейности, така и в бита за пробиване ( в бетон, зидария, метал, дърво и т.н. ), къртене ( леки и средни режими на натоварване ) или като винтоверт.

ВАШИТЕ ПРЕДИМСТВА:
- Безключов бързо сменяем патронник
- Бързо сменяем SDS + патронник
- Безстепенно регулиране на оборотите
- Реверс (ляво и дясно въртене)
- Дълбочинен ограничител
- Защита на кабела от пречупване
- Настройка на позициите при работа с длето
- Съединител за защита на опертаора
- Голям диаметър на пробиване в бетон
- Универсалност на прилложение

ОКОМПЛЕКТОВКА:
- Електрически перфоратор CIMEX HB3 - 1 бр.
- Странична ръкохватка - 1 бр.
- Дълбочинен ограничител - 1 бр.
- Патронник SDS + - 1 бр.
- Патронник бързозатягащ - 1 бр.
- Секач SDS+ - 1 бр.
- Шило SDS+ - 1 бр.
- Свредло за бетон Ф12 SDS+ - 1 бр.
- Куфар - 1 бр.

ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ:
Номинална консумирана мощност, W: 900
Енергия на удара, J: 3.2
Честота на ударите при номинални обороти, min-1: 0 - 5500
Номинални обороти, min-1: 0 – 1000
Реверс: Да
Тегло, kg: 3.2
Държач за инструменти: Патронник SDS + / Патронник бързозатягащ

ДИАПАЗОН НА ПРОБИВАНЕ:
Диаметър на свредлото за бетон, mm: 4 - 30
Оптимален диапазон на пробиване в бетон, mm: 8 - 18
Ømax на пробиване в зидария, боркорони за ядково пробиване, mm: 68
Ømax на пробиване в метал, mm: 13
Ømax на пробиване в дърво, mm: 30

ГАРАНЦИЯ: 24 месеца

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Перфоратор с бързосменяем патронник CIMEX HB3 - 3.2 J , SDS+ до 30 мм.

  • Производител: CIMEX
  • Модел: HB3
  • Наличност: В наличност
  • 198.74 лв
  • без ДДС: 165.62 лв