Лазерна ролетка 30 метра CIMEX LM30

СПЕЦИФИКАЦИИ:

CIMEX LM30 е удобна, компактна и практична лазерна ролетка, която дава възможност за мигновено измерване на разстояние, площ и обем. Предназначена за ежедневна  употреба основно във помещения, CIMEX LM30 предлага диапазон на измерване от 0,05 м до 30 метра с точност  до +/-2 мм.

Първото нещо което прави впечатление хващайки в ръка тази ролетка, е компактния гумиран корпус който приляга отлично в ръката, осигурявайки максимален комфорт при измерване. Изработеният от здрава пластмаса и изцяло обкантен с гумиран профил корпус, предпазва ролетката както при падане, така и от влага и прах.

Бутоните са с увеличена размер, което облекчава работата с лазерната ролетка дори при използването и с работни ръкавици.

 

Възможности:

В зависимост от разстоянието до измервания обект, измерването се извършва в рамките на 0,5 до 2 секунди. След натискането на бутона за измерване, лазерната ролетка издава кратък звук, който указва, че се извършва измерване и в момента в който то бъде завършено отново издава кратък звук.

Данните от измерванията се визуализират на удобен четири редов осветен дисплей, позволяващ лесно разчитане на измерванията дори при лиса на светлина.

При продължително задържане на бутона за измерване се активира функция „динамично измерване“ – т.е. режим в който лазерната ролетка измерва непрекъснато разстоянието до измервания обект, като с последващо натискане на бутона за измерване се измерва стойността в точно желания момент. Обичайно, този режим се използва за определяне на минимално и максимално разстояние.

От режим на измерване на разстояние към измерване на площ, се преминава чрез натискане на разположеният в средата функционален бутон. В този режим, с две последователни измервания (ширина / дължина), лазерната ролетка изчислява квадратурата (площта) на помещението.

При последващо натискане на функционалния бутон се преминава в режим на измерване на обем. За измерване на обема е необходимо да се измерят последователно дължина, ширина, височина.

Когато лазерната ролетка се използва за измерване на разстояние, след първото измерване, чрез същия функционален бутон, можете да добавяте или изваждате стойности, като по този начин, лесно се снемат размери на начупени повърхности. Така, ако трябва например да се измери дължината на необходимите первази за едно помещение, ролетката чрез прибавяне и изваждане на стойности от показанията ще извърши сама калкулацията.

За изключване на лазерната ролетка, както и за промяна на точката на измерване от корпуса, се използва третият бутон. При еднократно, кратко натискане на бутона, точката на измерване се променя от долния край на корпуса на ролетката към горния му край.

За предпазване от изтощаване на батериите, лазерната ролетка е със вградена защитна функция, която изключва измервателния лъч 20 секунди след последното измерване.

Ако уреда не е използван в рамките на 5 минути, се активира системата за автоматично изключване на лазерната ролетка.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ:

CIMEX LM30 е лазерна ролетка както за професионална така и за хоби употреба, намираща широко приложение в строителния, мебелния ( обзавеждане на кухни ) и т.н. браншове.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ:

Измервателен обхват: 50 мм до 30 метра

Точност: ± 2 mm

Живот на батерията: 5000 измервания

Функция автоматично изключване: да

Лесни за използване клавишни комбинации: да

 

Батерии: 2 х 1,5 V / AA

Осветен 4-редов дисплей: да

IP52 защита от вода / прах

 

ГАРАНЦИЯ: 24 месецаИЗТЕГЛЯНЕ НА ИНФОЛИСТ

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Лазерна ролетка 30 метра CIMEX LM30

  • Производител: CIMEX
  • Модел: LM30
  • Наличност: В наличност
  • 81.14 лв
  • без ДДС: 67.62 лв