New Лазерен нивелир със зелен лъч CIMEX SL1H4VG

СПЕЦИФИКАЦИИ:

CIMEX SL1H4VG е професионален линеен самонивелиращ се лазерен нивелир със зелен лъч и кръстосани линии (един хоризонтален и четири вертикални лъча). Предназначен за професионална употреба на закрито и открито. Благодарение на зеления лъч на лазера, този самонивелиращ се лазерен нивелир се отличава с отлина видимост на линиите на дневна светлина.

Разработен за професионална ежедневна употреба, многолинейният лазерен нивелир със зелени лъчи се използва за всички видове дейности по нивелиране при монтаж на гипсокартон, оакчени тавани, изграждане на ВиК инсталации, елетроинсталции, монтаж на мебели, врати, полагане на подови настилки, изграждане на стени и много други.  За разлика от масово предлаганите лазерни нивелири, самонивелиращият се линеен лазерен нивелир CIMEX 1H4VG се отличава с много добра точност и тънки и ясни линии.

Снабден с допълнителен точков лазер, проектиращ точка към пода, нивелира е практически снабден с пълноценен отвес. Използвайки проекциятна на точковия лазер на пода и пресечната точка на кръстосаните линии на тавана, лесно можете да определите позициите на отвесните точки ( нивелира проектира 2 пресечени лъча (кръст) на тавана на помещението и  допълнителна точка на пода ). 

Стандартно лазерният нивелир е снабден с мини статив, въртящ се на 360 градуса и винт за прецизно и фино регулиране на позицията на вертикалните лъчи. Крачетата на статива са с винтов механизъм за предварително регулиране нивелирането в рамките на диапазона, позволяващ самонивелирането.

Системата за самонивелиране на лазерният нивелир е със светлинна сигнализация, указваща чрез примигване на лъчите, дали лъчите са нивелирани. 

 

Корпусът на лазерния нивелир със зелен лъч е изработен от солидна удароустойчива пластмаса и е обкатен с гумирани елементи за защита на призмите от удар. 

В горната част са разположени контролните бутони, позволяващи самостоятелна проекция на една хоризонтална линия, хоризонтална + 2 вертикални линии, хоризонтална + 4 вертикални линии и точка на пода. За увеличаване на работния диапазон на нивелира в режим на работа с приемник служи бутона с означение "outdoor".

Механизмът за самонивелиране е магнитно - махален. В освободено положение, той отговаря за прецизното хоризонтално и вертикално позициониране на лъчите а магнитния елемент служи за намаляване (гасене) на трептенията и повишават скоростта на самонивелиране. 

Превключвателят разположен странично на корпуса, служи за включване и изключване на нивелира и освобождаване / заключване на магнитно махалният механизъм. При транспорт и съхранение, този превключвател следва да е поставен в положение "OFF".

За захранване на самонивелиращият се лазерен нивелир със зелени лъчи се използва Li-Ion презареждаема батерия която е съобразена с необходимата за захранването на нивелира мощност и е с капацитет от 1750 mAh, така в зависимост от режима и броя на използваните лъчи да осигури продължителност на работа с едно зареждане 8-10 часа. 

Самонивелиращият се линеен лазерен ливелир CIMEX 1H4VG се доставя в куфар, окомплектован с очила за защита и увеличаване на видимостта на лъча, литиево йонна батерия, зарядно устройство за батерията, мишена.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ:

CIMEX SL1H4VG е приложим за всички видове дейности по нивелиране при монтаж на гипсокартон, окачени тавани, изграждане на ВиК инсталации, електроинсталации, монтаж на мебели, врати, полагане на подови настилки, изграждане на стени и много други.

 

ВАШИТЕ ПРЕДИМСТВА:

 - Голям работен обхват

 - Ярки и тънки линии

 - Лесен за употреба 

 - Един хоризонтален и четири вертикални лъча

 - Магнитно - махален механизмът за самонивелиране

 - Функция отвес

 - 8-10 часа продължителност на работа с едно зареждане на батерията

 

ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ:

Работен диапазон: 10 m

Работен диапазон с приемник: 40 m
Лазерен диод: 515-535 nm 
Клас на лазера: II 
Време за самонивелиране ( типично ): 3-4 s 
Точност по вертикла: ± 1 mm/ 10m 

Точност по хоризонтала: ± 1 mm/ 10m 

Точност на точка за отвес: ± 1 mm/ 1,4m 

Диапазон на самонивелиране: 3 градуса

Резба за монтаж на статив: 5/8"

Защитен клас: IP54

Тегло: 1,9 кг

 

ГАРАНЦИЯ: 24 месецаИЗТЕГЛЯНЕ НА ИНФОЛИСТ

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Лазерен нивелир със зелен лъч CIMEX SL1H4VG

  • Производител: CIMEX
  • Модел: SL1H4VG
  • Наличност: В наличност
  • 351.60 лв
  • без ДДС: 293.00 лв